Detta är en variant på Leilas bakverk, fast i GAPS-ig tappning! Viktigt är att grädden inte är för syrad, för då blir den svår att vispa luftig och krämig.
24 st små
Ingredienser
3 dl Hasselnötter
175 g, ca 2 dl (1 sats) Mandelmassa
175 g dl Syrat Smör eller Smör
4 Ägg
2 msk Kokosmjöl
5 dl Syrad Grädde
0,5 Citron, skal och saft av
2-3 tsk Honung
Garnering
Blandade bär, Honung utrört med någon droppe vatten
Garnering
Blandade bär, Honung utrört med någon droppe vatten
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Gnugga av så mycket skal som möjligt.
3. Mixa nötterna.
4. Rör ihop mandelmassa och smör. Tillsät hasselnötter. Blanda i ett ägg i taget. Rör sist i mjölet.
5. Smörj formarna och fördela smeten i.
6. Grädda i ugn ca 10 minuter. Ta ur de ur formen direkt och låt svalna.
7. Vispa grädde med citronskal, citronsaft och honung.
8. Spritsa grädde på bottnarna. Spritsa ganska högt. Garnera med bär. Pensla bären med lite honung så att de blir glansiga.
3. Mixa nötterna.
4. Rör ihop mandelmassa och smör. Tillsät hasselnötter. Blanda i ett ägg i taget. Rör sist i mjölet.
5. Smörj formarna och fördela smeten i.
6. Grädda i ugn ca 10 minuter. Ta ur de ur formen direkt och låt svalna.
7. Vispa grädde med citronskal, citronsaft och honung.
8. Spritsa grädde på bottnarna. Spritsa ganska högt. Garnera med bär. Pensla bären med lite honung så att de blir glansiga.