4 portioner
Ingredienser
1 kg Lammstek
Kokosolja, smör eller ghee att steka i
3-5 Vitlöksklyftor, rivna
1-2 kvistar Rosmarin, hackat
Oprocessat Salt
2 dl Myntablad
1 dl Pinjenötter
1 dl ekologisk och väl lagrad Parmesan, riven
1 Vitlöksklyfta, riven
0,75 dl Olivolja
Oprocessat Salt
1 Zucchini, skalad och spiraliserad
4 Ägg
Oprocessat Salt
2 Tomater
0,5 liten Röd Lök
1 msk Olivolja
Oprocessat Salt
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Bryn lammsteken i fett runtom. Salta och gnid in steken i rosmarin och vitlök.
3. Lägg lammsteken i en ugnsfast form och ställ i ugnen tills steken blir 62-65 grader, ca 60-80 minuter. Låt stå en stund och skär sedan i skivor.
4. Mixa alla ingredienserna till myntapeston i en mixer.
5. Hacka tomater, lök och blanda med olivolja och salt.
6. Blanda ägg, salt och zucchini i en skål. Klicka ut plättar i en stekpanna och stek på medelvärme till små portionsomeletter.
7. Servera lammsteken med myntapesto, portionsomelett och tomatsallad.