Ingredienser
150 g ekologisk och väl lagrad Parmesanost, riven
400 g Blandfärs
2 msk Tomatpuré
1 tsk Spiskummin
1 msk Oregano, hackad
Oprocessat Salt
Kokosfett, Smör eller Ghee att steka i
Salladsblad
Ruccola
2 st Tomater
0,5 st Gurka
1 st Gul Lök
1 Paprika
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg osten i högar om ca 3 msk på en plåt och bred ut till cirklar.
3. Grädda i ugn, ca 7 minuter eller tills de precis börjar få lite färg i kanterna.
4. Ta ut ur ugnen och lägg omedelbart över skålar så att de får forma till sig. Ställ eventuellt in dem, med skålarna, i ugnen på eftervärme en liten stund så att de formar sig helt. Här måste man vara snabb så att de inte hinner stelna.
5. Bryn köttfärsen och tillsätt resten av ingredienserna. Låt småputtra tills all vätska försvunnit.
6. Hacka grönsaker och lägg upp i skålar.
7. Servera köttfärs och grönsaker i ostskålarna med salsa, gräddfil och guacamole till.