200 g Räkor
1 Ägg, kokt
1 dl Créme Fraiche
1 msk Tomatpuré
2 tsk Citronjuice av citron
1 tsk Gelatin
1 tsk Gelatin
1 nypa Oprocessat Salt
Dillvippor
Citronskivor
Salladsblad
Gör så här
1. Skala och hacka räkorna.
2. Hacka ägget och blanda med räkor, créme fraiche och tomatpuré.
3. Blanda citronjuice med gelatin i en värmetålig skål. Låt svälla 5 minuter. Värm sedan försitktigt över vattenbad tills gelatinet smält helt.
4. Rör ner lite av räkblandningen i gelatinet. Blanda i allt och smaka av med salt.
5. Häll upp i smorda portionsformar och ställ kallt ett par timmar.
6. Stjälp upp räkmoussebakelsen på en tallrik.
7. Garnera med salladsblad runtom. Gör en laxros och toppa med. Sätt en citronskiva på och lite dill.
1. Skala och hacka räkorna.
2. Hacka ägget och blanda med räkor, créme fraiche och tomatpuré.
3. Blanda citronjuice med gelatin i en värmetålig skål. Låt svälla 5 minuter. Värm sedan försitktigt över vattenbad tills gelatinet smält helt.
4. Rör ner lite av räkblandningen i gelatinet. Blanda i allt och smaka av med salt.
5. Häll upp i smorda portionsformar och ställ kallt ett par timmar.
6. Stjälp upp räkmoussebakelsen på en tallrik.
7. Garnera med salladsblad runtom. Gör en laxros och toppa med. Sätt en citronskiva på och lite dill.