Jordgubbstårta


Ingredienser
1,5 dl Kokosmjöl
1 nypa Flingsalt
0,5 tsk Bikarbonat
8 Ägg
1,5 dl Kokosolja, ghee eller smör
2-3 msk Honung
2 tsk Vanilj
2 Citroner, rivet skal av

Jordgubbskräm (Ca 1/4 sats)

2 Citroner, saften av
1-2 msk Honung

500 g Jordgubbar
Citronmeliss
Kakaomassa

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Tillsätt resten av ingredienserna.
4. Vispa till en jämn smet.
5. Fördela smeten i två springformar som är smorda.
6. Grädda ca 15 minuter. Stäng av ugnen och låt bottnarna stå kvar en stund på eftervärme.
7. Låt svalna.
8. Vispa grädde, citron och honung försiktigt så att det blir lagom konsistens.
9. Bred jordgubbskräm på första bottnen.
10. Lägg på den andra bottnen och bred grädde på locket. Spritsa grädde runt kanten.
11. Halvera jordgubbar och dekorera med.
12. Spritsa en kant av grädde runt jordgubbarna.
13. Dekorera med citronmeliss och riv kakaomassa över.