Ceasarsallad med dressing och mandelkrutonger


4 portioner

Ingredienser
4 st Kycklingfiléer
2 krukor Romansallad eller andra salladsblad
0,5 st Röd Lök, finhackad
0,5 st Gurka, spiraliserad eller hackad
8-10 Cocktailtomater, delade
1 dl väl lagrad, ekologisk Parmesanost, hyvlad

Dressing
2 Äggulor
2 dl Olivolja, god, kallpressad och ekologisk
2 tsk Senap
0,5 st Citron, saften av
1-2 Vitlöksklyftor, rivna
3-4 Sardeller
1 dl Parmesanost, riven
Oprocessat Salt

Mandelktrutonger att strö över

Gör så här
1. Gör mandelkrutonger enligt receptet i god tid innan. Bred ut smeten på plåten och bryt sedan i bitar när det torkat.
2. Salta och grilla kycklingfiléerna i ugn alternativt ånga dem för en mer varsam tillagning. Skär i strimlor.
3. Blanda sallad i en skål med kycklingen. Strö över parmesan.
4. Häll äggulorna i en mixerskål och mixa med stavmixer. Droppa i olja.
5. Tillsätt resren av ingredienserna till dressingen och fortsätt mixa till en slät sås.
6. Toppa salladen med dressing och mandelkrutonger.