Ingredienser
3 msk Tomatpuré
1 gul Lök
4-5 Ansjovisfiléer
500 g Köttfärs, gärna lamm
Kokosolja, Smör eller Ghee att steka i
2 dl Köttbuljong
1 nypa Oprocessat Salt
1 Ägg
2-3 Vitlöksklyftor
1 Blomkålshuvud
50 g väl lagrad Parmesanost
1 Äggula
2 msk Kokosolja eller Smör
Ca 25 g Parmesanost att strö över
Serveringsförslag: Ruccolablad och en klick hemsyrad Créme Fraiche
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Mixa tomatpuré, lök och sardeller helt slätt.
3. Fräs köttfärs i fett i en stekpanna.
4. Tillsätt tomatpuréblandningen, buljong och salt. Låt småputtra tills nästan all buljong kokat in. Ta från värmen.
5. Rör i ett ägg och riv över vitlöken. Rör om.
6. Lägg köttfärsen i en ugnssäker form och platta till.
7. Mixa blomkål, ost, äggula och fett tills det är helt slätt.
8. Klicka ut blomkålssmeten över köttfärsen och platta till. Använd gärna händerna och klappa på så att det blir helt slätt. Riv resten av osten över.
9. Grädda i ugn, ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna något. Servera med ruccola till.