Cheesecake med blåbär


10 bitar

Ingredienser

Botten
1 dl Syrat Smör, Ghee eller Smör
4 dl Mandelmjöl
1 msk Honung
1 nypa Oprocessat Salt

Fyllning
2 Citroner, skalet av
1 msk Honung

Topping
4 dl Blåbär
1 msk Honung
1 tsk Vaniljpulver
1 nypa Oprocessat Salt
1 Citron, saften av

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda ingredienserna till bottnen och rör till en jämn smet.
3. Smörj en brödform eller klä med bakplåtspapper. Tryck ut smeten i botten och grädda i 6-7 minuter. Låt svalna.
4. Blanda ingredienserna till fyllningen och vispa.
5. Häll fyllningen över bottnen och frys in.
6. Blanda ingredienserna till toppingen i en kastrull och koka på låg värme i ca 15 minuter.
7. Ta ut cheesecaken och fördela blåbärssylten över. Frys in.
8. Ta fram kakan ca 2 timmar innan servering och ställ i kylskåp.