Jordgubbsglass mellan våffla med chokladsås


Lyxa till det med en glassbit som påminner om den klassiska glassbåten i smaken!

25 st

Ingredienser
Jordgubbsglass
500 g Jordgubbar
3 dl Vatten
6 Äggulor
2-3 msk Honung
2 tsk Vaniljpulver

1 sats Våfflor

Chokladsås

Gör så här
1. Mixa Jordgubbar med vatten till en slät smet.
2. Vispa äggulorna och tillsätt dem.
3. Rör ner honung och vaniljpulver.
4. Kör glassen i glassmaskin eller frys till lagom konsistens.
5. Bred glassen på en våffla. Lägg en våffla ovanpå. Tryck till och dra med en slickepott längs med kanterna så att det blir en jämn kant. Lägg in dem i frysen.
6. När glassen och våfflan fryst tillräckligt (minst ca 1 timma) kan man skära våfflan i delar. Ringla chokladsås över. Förvara i frysen eller ät genast.