Kanelbullekladdkaka


Ingredienser

Smörkräm
50 g smör eller kokosolja
2 msk kanel
1 msk honung
1 nypa oprocessat salt

Kladdkaka
5 ägg
1 dl dadlar, urkärnade (ta 0,5-1 dl extra om du gillar sött!)
1 dl mandelmjöl
0,5 dl smör eller kokosolja, smält
2 msk kardemumma
0,5 tsk bikarbonat
1 nypa oprocessat salt

Garnering: kokos

Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj en form eller klä med bakplåtspapper.
2. Smält alla ingredienser till smörkrämen på låg värme i en kastrull.
3. Mixa ägg och dadlar tills dadlarna är helt upplösta.
4. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ihop.
5. Häll upp smeten i en form. Ringla smörkrämen runt i en kanelbulleform. Börja i mitten.
6. Grädda 8-10 minuter. Strö kokos över och låt svalna.