Zucchinilasagne


6 st

Ingredienser
1 gul Lök, finhackad
2-3 Vitlöksklyftor, rivna
600 g Köttfärs
Kokosolja, smör eller Ghee att steka i
1,5 dl Tomatpuré
1 dl färska örter, ex Oregano, Timjan, hackat
Oprocessat Salt

2,5 dl Cream Cheese
2 dl Parmesanost, riven
1 ägg
Oprocessat Salt

1 Zucchini, hyvlad i skivor

1 dl Parmesanost, riven att strö över

Serveringsförslag: Grönsallad och en klick hemgjord Créme Fraiche

Gör så här
1. Fräs lök i fett i en stekpanna och tillsätt köttfärsen.
2. Tillsätt tomatpuré, buljong, örter och salt när köttfärsen är genomstekt. Låt puttra tills nästan all vätska är borta, ca 20 minuter.
3. Blanda ost, ägg och salt i en kastrull och värm.
4. Sätt ugnen på 175 grader.
5. Smörj portionsformar med fett.
6. Lägg en remsa zucchini runt kanten och täck botten med zucchini. Lägg ett lager köttfärs och ett lager ostsås, sedan zucchini. Fortsätt med köttfärs och överst ostsås. Strö riven ost överst.
7. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna något, klicka över créme fraiche och servera med en grönsallad!