Halloncheesecake


I det här receptet används ekologiska gelatinblad. Det gåt lika bra att byta ut mot gelatinpulver från gräsbetesdjur. 1 tsk pulver = 2 blad. Cheesecake kan serveras kallt ur kylskåpet eller fryst och halvtinad.

Ingredienseröl
3 dl Mandelmjöl
2,5 dl Hasselnötsmjöl
1 Ägg
1 msk Honung
Oprocessat Salt

4 blad Gelatin
3 dl Hallon
2-3 msk Honung

Garnering: färska hallon, citronmeliss

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda mandelmjöl, hasselnötsmjöl, ägg honung och salt i en skål. Rör ihop till en jämn massa.
3. Smörj en pajform och tryck ut pajdegen i. Nagga med en gaffel.
4. Grädda 7-9 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
5. Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter.
6. Passera hallonen genom en sil.
7. Blanda hallon, créme fraiche och honung i en skål och rör om.
8. Krama ur gelatinbladen och lägg i en kastrull. Tillsätt lite av hallonsmeten och värm försiktigt tills gelatinet löst sig. Ta från värmen. Häll i lite till av hallonsmeten och rör om. Tillsätt resten.
9. Häll smeten i pajformen och ställ i kylskåp några timmar tills det stelnat.
10. Garnerera med hallon och citronmeliss.