Blåbärspannacotta med mandel- och pistagekaka


4-6 portioner

Ingredienser
3 ekologiska Gelatingblad eller 1,5 tsk gelatinpulver
2,5 dl Blåbär
1 msk Citronsaft
1,5 tsk Vaniljpulver
1 nypa salt
ev 1 msk Honung

Kaka
1 Äggvita
2 msk Pistagenötter, hackade

Garnering: Blåbär, Myntablad

Gör så här
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Mixa blåbären och blanda med citron, grädde, vanilj och salt. Smaka av med honung om det behövs.
3. Ta några skedar av blandningen och värm i en kastrull försiktigt ihop med gelatinbladen eller gelatinpulvret, tills allt löst sig. (Värm inte hela blandningen för då förstörs alla nyttigheter.)
4. Ta kastrullen från värmen och rör ner lite till av smeten. Häll över i skålen med blåbärsblandningen.
5. Vispa smeten lätt och häll upp i portionsglas. Ställ kallt ett par timmar.
6. Sätt ugnen på 200 grader.
7. Mixa mandelmassa med äggvita. Smeten skall vara ganska lös.
8. Spritsa smeten till kakor på en plåt med bakplåtspapper. Strö pistagenötter över.
9. Grädda i ugn ca 6-8 minuter.
10. Servera blåbärspannacotta med färska blåbär, några blad mynta och kaka till.