Äpplekaka


Ingredienser
3 Äpplen, skalade och grovt tärnade
3 Ägg
0,5 dl Kokosolja, gärna utan smak, smält
Ca 2 msk Honung
1 Citron, saften av
5 dl Mandelmjöl
0,5 tsk Bikarbonat
1 nypa Flingsalt
1 tsk Kanel
1,5 tsk Kardemumma
0,5 tsk Vaniljpulver

1,5 msk Kokosolja utan smak
1 msk Honung
0,5 msk Kanel

Serveringsförslag: Vaniljsås

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Häll citronjuicen över äpplebitarna.
3. Vispa ägg, kokosolja och honung.
4. Rör ihop alla torra ingredienser och rör sedan ner dem i äggröran.
5. Blanda sist ner äpplebitarna.
6. Häll upp smeten i en springform.
7. Smält kokosolja, honung och rör ner kanel.
8. Strila kanelblandningen över kakan och dra med en sked eller tandpetare så att det blir mönster i kakan.
9. Grädda i ca 25 minuter. Låt svalna.