Mandeltårta med Chokladsmörkräm


Ingredienser
3 dl Mandel, skållad och skalad
3 Äggvitor
1-2 msk Honung
1 nypa Oprocessat Salt

3 Äggulor
1-2 msk Honung
0,75 dl Kakaomassa, finhackad
1 nypa Oprocessat Salt

0,5 dl Mandel, skållad och skalad
Gummies av gul färskpressad saft (mango, apelsin, etc)

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj en form, 24 cm.
3. Mixa mandeln till fint mjöl
4. Vispa äggvitorna till skum.
5. Blanda ner honung och salt i mandeln och rör om. Vänd ner äggvitorna.
6. Häll smeten i formen och grädda 10-12 minuter. Låt svalna.
7. Blanda äggulor, grädde och honung i en kastrull.
8. Värm under omrörning tills det tjocknar.
9. Ta från värmen och rör ner kakaomassan tills det smält.
10. Klicka i smöret och vispa med elvisp. Smaka av med salt.
11. Bred smörkrämen på tårtbottnen.
12. Flisa mandeln och rosta i torr stekpanna. Låt svalna.
13. Garnera med mandelflis och gula gummies.