Våfflor


Nygräddade våfflor med bär! Gör gärna en stor sats och frys in. Värm i ugn eller brödrost till frukost!

10-12 st

Ingredienser
Alternativ 1
5 dl Cashewnötmjöl
6 Ägg
3 dl Vatten eller Mandelmjölk
1 dl Kokosolja, smält
1 nypa Flingsalt
1,5 tsk Bikarbonat
1 dl Kokosmjöl

Alternativ 2
5 dl Mandelmjöl
4 Ägg
2 dl Vatten
1 nypa Flingsalt
2 tsk Vaniljpulver
1 tsk Bikarbonat

Serveringsförlag: Färska bär, Honung att ringla över

Gör så här
1. Värm våffeljärnet.
2. Lägg alla ingredienser i en mixer. Mixa länge, tills smeten är luftig.
3. Pensla eventuellt våffeljärnet med kokosolja och grädda smeten 2-3 minuter. Servera direkt eller håll varma på ett galler i ugnen.