Julkorv


Ingredienser
Fjälster av gris

50 g Lever
1 Gul Lök
0,5 kg Fläskfärs
0,5 kg Nötfärs
100 g Ister
20 g Salt
2 msk tomatkrydda (torkat tomatskal, mixat)
1 tsk Kryddnejlika
0,5 msk Ingefära
2 tsk Kanel
3 msk Kokosmjöl

Koka
3 Lagerblad
5 Kryddpepparkorn

Gör så här
1. Lägg fjälstret i blöt i några timmar. Skölj genom hela fjälstret.
2. Mixa lök och lever helt slätt. Tillsätt resten av ingredienser och mixa till en slät smet. Provstek en bit och smaka sedan eventuellt av med mer salt och kryddor. Frys smeten så att den blir iskall.
3. Trä på fjälstret på korvhornet och mata fram köttet till korvhornets spets. Knyt en knut i fjälstrets ände och fyll sedan på smeten. 
4. När korvarna är så långa som önskas, snurras änden och stoppning av nästa korv påbörjas. Snurra korvarna åt samma håll.
5. Lägg de färdiga korvarna att vila några timmar innan tillagning.
8. Koka upp vatten med lagerblad och kryddpepparkorn. Sänk värmen. Koka korvarna på låg värme tills de är genomkokta.