Pajskal
5 dl Mandelmjöl
1 nypa Oprocessat Salt
0,5 tsk Bikarbonat
0,5 tsk Bikarbonat
0,5 dl Kokosolja eller Ghee
2 msk Honung
0,5 tsk Vaniljpulver
Fyllning
5 dl Rabarber, skalad och i små bitar
1 liter Jordgubbar, i små bitar
1 tsk Kanel (kan uteslutas)
1 tsk pressad Citronsaft
1 tsk rivet citronskal
0,5 dl Honung
Kokosolja eller Ghee att smörja formen med
Kokosolja eller Ghee att smörja formen med
Gör så här
1. Blanda alla torra ingredienser till pajskalet.
2. Blanda resten av ingredienserna i en skål.
3. Blanda ihop allt till en pajdeg.
4. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till en rund platta som är lite större än pajformen. Lägg i kylskåp, minst 15 minuter.
5. Sätt ugnen på 175 grader.
6. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål.
7. Smörj pajformen med kokosolja eller ghee. Häll i fyllningen.
8. Lägg på pajskalet och stoppa in det som sticker utanför formen. Stick små hål i pajskalet.
9. Baka pajen i ca 35 minuter, tills skalet fått fin brun färg. Låt svalna. Servera med kokosgrädde eller vaniljsås.