Rabarber- och Jordgubbspaj


Ingredienser
Pajskal
5 dl Mandelmjöl
1 nypa Oprocessat Salt
0,5 tsk Bikarbonat
0,5 dl Kokosolja eller Ghee
2 msk Honung
0,5 tsk Vaniljpulver

Fyllning
5 dl Rabarber, skalad och i små bitar
1 liter Jordgubbar, i små bitar
1 tsk Kanel (kan uteslutas)
1 tsk pressad Citronsaft
1 tsk rivet citronskal
0,5 dl Honung
Kokosolja eller Ghee att smörja formen med

Serveringsförslag: Kokosgrädde eller Vaniljsås

Gör så här
1. Blanda alla torra ingredienser till pajskalet. 
2. Blanda resten av ingredienserna i en skål. 
3. Blanda ihop allt till en pajdeg.
4. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till en rund platta som är lite större än pajformen. Lägg i kylskåp, minst 15 minuter.
5. Sätt ugnen på 175 grader. 
6. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål.
7. Smörj pajformen med kokosolja eller ghee. Häll i fyllningen. 
8. Lägg på pajskalet och stoppa in det som sticker utanför formen. Stick små hål i pajskalet. 
9. Baka pajen i ca 35 minuter, tills skalet fått fin brun färg. Låt svalna. Servera med kokosgrädde eller vaniljsås.