Mandelpanerad makrill med lingonremmar


Syrliga lingonremmar som alternativ till lingonsylt i kombination med makrill är jättegott och kul att bjuda på! Knaperstekt bacon, vitlöksfräst bladspenat och wokad butternut pumpa och squash gör det hela till en smakexplosion. Bacon utan tillsatser kan man hitta hos ett lokalt charkuteri.

4 port

Ingredienser
4 Makrillfiléer
Mandelmjöl att panera i
8 skivor nitrit- och tillsatsfri Bacon
0,5 Butternut Pumpa, strimlad
2 Squash, strimlad
1 påse Bladspenat
2 Vitlöksklyftor, pressade
Havssalt
Ghee, Kokosolja eller Ister att steka i

Lingonremmar
300 g Lingon
1 väl mogen Banan
10 Dadlar

Gör så här
1. Lingonremmarna behöver göras en dag i förväg. Sätt ugnen på 45 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Mixa alla ingredienser till en slät smet. Bred ut ett tunt lager på bakplåtspappret. Låt torka i ugnen 8 timmar eller under natten. Klipp i remsor.
2. Salta makrillfiléerna och doppa dem runtom i mandelmjölet.Fräs i stekpanna tills de fått fin färg.
3. Knaperstek baconet och klipp i mindre bitar.
4. Woka snabbt upp pumpa och squash. Smaka av med salt.
5. Fräs vitlöken och tillsätt spenaten. Fräs hastigt tills spenaten är mjuk. 
6. Strö baconet över makrillen och servera med pumpa- och squashwok, spenat och lingonremmar.