Oxfilé med ugnsgratinerade tomater och kronärtskockshjärtan med blomkålspuré och aioli


4 portioner

Ingredienser
4 Kronärtskockshjärtan
20 Cocktailtomater
2 msk Basilika, hackad
2 msk Timjan, hackad
2 msk Kokosolja, utan smak eller Smör, smält
0,5 Citron, saften av
Flingsalt

4 bitar Oxfilé
Kokosolja eller Smör att steka i
Flingsalt

Serveringsförslag: Blomkålspuré, Aioli, färsk Timjan

Gör så här
1. Koka kronärtskockshjärtanen. Låt svalna.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Ta av bladen på kronärtskockshjärtanen och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
4. Lägg tomaterna på plåten.
5. Blanda basilika, timjan, kokosolja eller smör, citronsaft med tomater och kronärtskockshjärtan. Strö salt över.
6. Gratinera i ugn ca 15 minuter.
7. Stek oxfilén och salta. Bryn och efterstek i ugn om bitarna är stora.
8. Servera oxfilén med ugnsgratinerade grönsaker, blomkålspuré i portionsformar, aioli och färsk timjan.