Blåbärspaj


Ingredienser
Pajskal
5 dl Mandelmjöl
1 nypa Flingsalt
0,5 tsk Bikarbonat
0,5 dl Kokosolja utan smak eller Ghee
2 msk Honung
0,5 tsk Vaniljpulver
0,5 tsk Kardemumma

Fyllning
1,5 l Blåbär
1 Lime, skalet och saften av
Eventuellt 2 msk Honung
Kokosolja utan smak eller Ghee att smörja formen med

Gör så här
1. Blanda alla torra ingredienser till pajskalet. 
2. Blanda resten av ingredienserna i en skål. 
3. Blanda ihop allt till en pajdeg.
4. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till en rund platta som är lite större än pajformen. Lägg i kylskåp, minst 15 minuter.
5. Sätt ugnen på 175 grader. 
6. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål.
7. Smörj pajformen med kokosolja eller ghee. Häll i fyllningen. 
8. Sporra ut remsor av pajskalet och lägg i ett rutmönster på blåbären.
9. Baka pajen i ca 35 minuter, tills skalet fått fin brun färg. Låt svalna.