Clam Chowder - Musselsoppa


4 portioner

Ingredienser
1 gul Lök, hackad
1 liten Morot, finhackad
2 dl Butternut Pumpa, riven
1-2 Vitlöksklyftor, hackat
1 liten bit Rotselleri, hackad
0,5 st Fänkål, hackad
1 msk Kokosolja utan smak eller Ghee att steka i
7 dl Fiskbuljong, hemkokt
1 Lagerblad
1 kg Blåmusslor med skal
3 färska Timjankvistar
Flingsalt
ca 200g Sidfläsk, tärnat

Gör så här
1. Ångkoka eller koka musslorna. Låt svalna och ta isär dem. 
2. Fräs grönsakerna i en kastrull på svag värme.
3. Tillsätt buljong och lagerblad. Låt småkoka i ca 20 minuter.
4. Ta upp lagerbladet och mixa soppan slät.
5. Blanda i timjan och smaka av med salt.
6. Knaperstek sidfläsk och blanda i.
7. Blanda i musslorna och servera.