Butternut soppa med Banan- och Kanelmuffins


Ingredienser
Soppa
0,5 medelstor Butternut Pumpa, skalad och tärnad
Kokosolja eller Ghee att steka i
1 l Hemkokt Kycklingbuljong
1 bit Ingefära, riven
4-5 Vitlöksklyftor, pressade
Flingsalt
Färsk Timjan

Muffins
0,5 dl Mandelmjöl
1 väl mogen Banan
2 Ägg
2 msk Kokosolja
Kanel
Flingsalt
1 msk Honung (kan uteslutas)

Gör så här
1. Fräs pumpan lätt i en kastrull.
2. Tillsätt buljong, ingefära och vitlök. Låt koka lätt tills pumpan är mjuk.
3. Mixa soppan slät.
4. Smaka av med salt och några färska timjankvistar.
5. Sätt ugnen på 200 grader. 
6. Mixa alla ingredienser till muffinsen till en slät och luftig smet.
7. Häll upp i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills de är torra inuti.
8. Servera soppan varm med nygräddade muffins till!