Chokladpaj med Jordgubbar


God chokladpaj med kolakänsla serveras bäst med jordgubbar, men vilka färska bär som helst är gott till. Vill man inte göra småpajer räcker satsen till en stor paj.

Ingredienser
Botten
5 dl Mandlar
5 dl Dadlar, urkärnade
1 tsk Vaniljpulver

Fyllning
5 dl Cashewnötter
3 dl Dadlar, urkärnade
1 nypa Flingsalt
1 tsk Vaniljpulver
1 dl Raw Kakao
Ca 1 msk Vatten

Jordgubbar

Gör så här
1. Mixa mandlar fint. Tillsätt dadlar och vaniljpulver och mixa till en pajdeg. Degen skall vara som en klistrig massa. 
2. Tryck ut pajdegen i formar.
3. Mixa cashewnötter till ett fint mjöl. Tillsätt resten av ingredienserna, utom vätskan och mixa till en slät smet. Tillsätt eventuellt vätska till lagom konsistens. 
4. Fyll pajskalen med chokladfyllningen och ställ kallt en stund. Servera med jordgubbar.