Chokladpaj med karamellfyllning


Ingredienser
Pajskal
3,5 dl Mandelmjöl
1,5 dl Hasselnötsmjöl
2 msk Kokosolja, utan smak
1 Ägg
1 msk Honung
1 tsk Vaniljpulver
1 nypa Flingsalt

Kokosolja att smörja pajformen med

Karamellfyllning
Ca 30 Dadlar, urkärnade
1 msk Kokosolja, utan smak
1 tsk Vaniljpulver
1 nypa Flingsalt

Choklad
1,5 dl Kokosolja utan smak
1 dl Raw Kakao
1 msk Honung
1 nypa Flingsalt

2 msk Hasselnötter, grovt hackade

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa ingredienserna till pajskalet till en slät deg.
3. Kavla ut degen mellan bakplåtspapper och tryck ut i en insmord pajform.
4. Nagga botten med en gaffel. Lägg en kant av folie runt kanterna och grädda pajskalet långt ner i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.
5. Mixa dadlar och mandelmjölk länge, till en slät smet. Tillsätt kokosolja, vaniljpulver och salt och mixa.
6. Häll smeten i pajskalet. Ställ i frysen, minst 30 minuter.
7. Smält kokosoljan till chokladtäcket försiktigt i en kastrull. Blanda i kakao, honung och salt. Rör ordentligt. Låt chokladen tempereras så att den blir bredbar.
8. Ta ut pajen ur frysen och bred chokladtäcket över. Strö hackade hasselnötter runt kanterna. Låt stelna och servera direkt.