Köttfärspaj med Oliver och Soltorkad Tomat


4 Portioner

Ingredienser
Pajskal
4 dl Mandelmjöl
1,5 dl Hasselnötsmjöl
2 msk Kokosolja, utan smak
1 Ägg
1 nypa Flingsalt

600 g Köttfärs
1 gul Lök, finhackad
Flingsalt
1 dl Soltorkade tomater, finhackat
20 svarta Oliver, hackade
0,5 dl Oregano, finhackat
5 Ägg
1 dl Vatten
Eventuellt Ost att riva över

Serveringsförslag: Tomater

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mixa ingredienserna till pajskalet till en slät deg.
3. Tryck ut i en pajform, gärna med löstagbara kanter.
4. Täck kanterna med folie och nagga botten med en gaffel.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Sänk värmen till 150 grader.
6. Bryn köttfärsen. Tillsätt lök, stek tills den är glansig. Smaka av med salt.
7. Blanda i soltorkade tomater, oliver och oregano.
8. Vispa upp äggen och blanda med vatten. Slå det över köttfärsen.
9. Häll köttfärsblandningen i pajskalet och grädda ca 30 minuter. Riv eventuellt ost över.