4 portioner
Ingredienser
600 g Sill
1 Citron
Flingsalt
Flingsalt
Tomatsås
6 Tomater, grovt hackade
1 gul Lök
1 msk Äppelcidervinäger
Flingsalt
1 dl Basilikablad
6 Tomater, grovt hackade
1 gul Lök
1 msk Äppelcidervinäger
Flingsalt
1 dl Basilikablad
Äggröra
4 Ägg, kokta
0,5 dl Kokosolja utan smak
Flingsalt
4 Ägg, kokta
0,5 dl Kokosolja utan smak
Flingsalt
Serveringsförslag: Gurka, Morot, Avokado, Räkor
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg sillen på en plåt. Pressa citronsaft över och salta.
3. Blanda alla ingredienserna till tomatsåsen utom basilikan i en kastrull. Koka under omrörning i ca 20 minuter. Låt svalna något
4. Rör ner basilikan och mixa till en slät sås.
5. Hacka äggen grovt. Smält kokosolja och häll över. Smaka av med salt.
6. Ugnsgratinera sillen i ca 10 minuter. Servera med tomatsås, äggröra, grönsaker och räkor.
2. Lägg sillen på en plåt. Pressa citronsaft över och salta.
3. Blanda alla ingredienserna till tomatsåsen utom basilikan i en kastrull. Koka under omrörning i ca 20 minuter. Låt svalna något
4. Rör ner basilikan och mixa till en slät sås.
5. Hacka äggen grovt. Smält kokosolja och häll över. Smaka av med salt.
6. Ugnsgratinera sillen i ca 10 minuter. Servera med tomatsås, äggröra, grönsaker och räkor.