Rosastekt Lammytterfilé med Pumparösti och Rosmarinsås


4 portioner

Ingredienser
500 g Lammytterfilé
Kokosolja utan smak, att steka i
Flingsalt
3-4 Vitlöksklyftor
2-3 kvistar Rosmarin

Rösti
4 dl Butternutpumpa, grovt riven
2 dl Morot, grovt riven
0,5 gul Lök, fint riven
1 Ägg
Flingsalt
Kokosolja utan smak att steka i

Sås
Steksky
2-3 Äggulor

Serveringsförslag: Grönsallad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Bryn filéerna i en stekpanna försiktigt.
3. Salta filéerna, lägg de i en ugnsform och riv vitlök över. Strö över rosmarin.
4. Stek färdigt köttet i ugnen tills innertemperaturen är 60 grader, ca 15 minuter.
5. Ta ut köttet, lägg folie över och låt vila ca 20 minuter.
6. Blanda pumpa, morot, lök, ägg och salt i en bunke.
7. Värm kokosolja i en stekpanna och tryck ut röstismeten i pannan till en platt kaka.
8. Stek röstin lätt gyllenbrun, ca 5-10 minuter på varje sida. Vänd kakan med hjälp av en tallrik.
9. Sila stekskyn från köttet ner i en kastrull. Tillsätt äggulor. Värm på låg värme till såsen tjocknar. Rör om konstant.
10. Skär upp lammytterfilén, servera med rösti, sås och en grönsallad.