Snickers Bitar


De här läckra bitarna smakar precis som den köpta Snickers. Använd gärna kokosolja utan smak om du inte vill att kokossmaken skall ta över. Jordnötterna skall förstås vara naturella och orostade.

Ingredienser
Chokladlager
0,75 dl Kokosolja, smält
4 msk Kakao
2 tsk Honung
1 nypa Flingsalt

Nougatlager
1 dl Kokosolja
0,75 dl Honung
1 tsk Vaniljpulver
3 dl Mandelmjöl
1 msk Vatten

Karamellager
1 dl Jordnötter
15-20 Dadlar, mjuka
4 msk Jordnötssmör, saltat
2 tsk Vaniljpulver
Ca 4 tsk Vatten

Gör så här
1. Rör ihop alla ingredienser till chokladbotten och häll i två 1,5-liters formar täckta med bakplåtspapper. Ställ i frysen.
2. Häll ingredienserna till nougatlagret, förutom vattnet i en kastrull och värm lite grann. Oljan skall bara bli mjuk så att det går att blanda smeten. Rör om. Häll över i en mixer och mixa smeten slät. Tillsätt vatten. Häll över det ena chokladlagret. Ställ i frysen.
3. Hacka jordnötterna grovt och rosta dem lätt i stekpanna.
4. Mixa dadlar, jordnötssmör och vaniljpulver. Tillsätt eventuellt vatten till lagom konsistens. Karamellen skall vara mjuk. Blanda i jordnötterna.
5. Bred karamellsmeten över kakan. Lägg det andra chokladlagret över. Ställ tillbaka i frysen. 
6. Ta fram strax innan servering och skär i lagom stora bitar.