Korv


Salt kan väga lite olika och vara olika salt. I det här receptet används Himalayasalt. 

Ingredienser
Fjälster av gris eller lamm

1 kg Fläskfärs
200 g Ister
20 g Salt
10 g Vitlök
15 g Färska Örter, t ex Timjan, Oregano, Mejram, Basilika, Salvia
2 msk Kokosmjöl

Gör så här
1. Lägg fjälstret i blöt i några timmar. Skölj genom hela fjälstret.
2. Mixa alla ingredienser till en slät smet. Provstek en bit och smaka sedan eventuellt av med mer salt och örter. Frys sedan smeten så att den blir iskall.
3. Trä på fjälstret på korvhornet och mata fram köttet till korvhornets spets. Knyt en knut i fjälstrets ände och fyll sedan på smeten. 
4. När korvarna är så långa som önskas, snurras änden och stoppning av nästa korv påbörjas. Snurra korvarna åt samma håll.
5. Lägg de färdiga korvarna att vila några timmar innan tillagning.
8. Stek i stekpanna eller i ugn. Det går också bra att frysa in köttkorvarna och tillaga senare.