Semlor


Till det här receptet används vaniljglass-smet som fyllning i stället för grädde. Gör en halv sats. Bullen med smak av kardemumma är självklart fylld med mandelmassa blandat med fyllning från bullen och vaniljkräm. Bara att njuta!

6 st

Ingredienser
0,5 sats Vaniljkräm

3 Ägg
2,5 dl Cashewnötsmör
2 msk Honung
1 tsk Kardemumma
0,5 dl Vatten
0,5 dl Kokosmjöl
0,5 tsk Bikarbonat
1 nypa Flingsalt


Kokos, riven

Gör så här
1. Börja med att göra vaniljkrämen. Låt den stå över natten.
2. Sätt ugnen på 150 grader.
3. Separera äggen. 
4. Mixa äggulorna med cashewnötsmöret.
5. Vispa vitorna till fast skum.
6. Blanda cashewnötsmör och ägguleblandningen med honung, kardemumma och vatten. Mixa.
7. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i blandningen. Vänd sist ner äggvitorna.
8. Häll smeten i 6 stora muffinsformar.
9. Ställ in i ugnen långt ner och grädda i ca 15 minuter.
10. Låt svalna och ta sedan semlebullarna ur formarna.
11. Skär av toppen på semlebullarna.
12. Gröp ur dem med en tesked. Spara 2 dl av innehållet i en skål.
13. Mixa innehållet med mandelmassa och 0,5 dl av vaniljkrämen.
14. Fyll semlebullarna med innehållet.
15. Vispa vaniljkrämen och fördela på alla bullarna. Lägg på locket och strö kokos över.