Torskrygg med äggröra, räkor och kålrot- och pumpastrippes


Ingredienser
Ca 600 g Torskrygg
4 Tomater
2-3 Vitlöksklyftor
Flingsalt
Färsk Timjan
Ca 3 dl Skaldjursbuljong
4 Ägg, kokta
2 msk Kokosolja utan smak, smält
1 hg Färska räkor, skalade
1 bit Kålrot, fint strimlade
1 bit Butternut Pumpa, fint strimlad
Kokosolja utan smak att steka i
1 Citron, i klyftor

Serveringsförslag: Grönsallad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj en ugnsfast form med kokosolja och lägg i torskryggen.
3. Häll över skaldjursbuljongen.
4. Mixa 2 tomater med lite salt och vitlök. Bred tomatpurén över fisken.
5. Skiva resten av tomaterna och lägg över fisken. Klipp timjan över och salta.
6. Sätt in formen i ugnen i ca 15 minuter. Ös med buljongen efter halva tiden.
7. Hacka äggen och häll kokosolja över. Smaka av med salt.
8. Hetta upp en stekpanna med rikligt med kokosolja. Fritera försiktigt kålrot och pumpa så att de får fin färg.
9. Servera torskryggen, gärna med några färska timjanskvistar, äggröra med räkor på, kålrot- och pumpastrippes, citronklyftor och en grönsallad.