Ingredienser
2 kokta Humrar
2 Schalottenlökar, finhackade
Kokosolja, Smör eller Ghee att steka i
2 msk Mandelmjöl
2 Äggulor
Oprocessat salt
1 dl väl lagrad Parmesanost, riven
Serveringsförslag: Sallad, Citronklyftor
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader och endast övervärme eller grill.
2. Dela varje hummer på längden. Sätt knivspetsen bakom ögonen och skär framåt. Vänd hummern och skär mot stjärten. Ta bort magsäcken som sitter bakom huvudet och den svarta tarmen. Ta ur köttet. Låt klorna sitta kvar. Skär köttet i mindre bitar. Lägg skalen på en plåt.
3. Fräs löken i fett tills den är glansig. Ta från värmen.
4. Tillsätt mandelmjöl och äggulor. Rör om och blanda i hummerköttet och osten.
5. Fördela i hummerskalen och gratinera i 8-10 minuter. Servera med sallad och citronklyftor.