Chokladmoussetårta med Hallonspegel och Passionsfrukt


Ingredienser

Botten
4 Ägg
1,5 dl Kokosolja, smält
0,5 dl Honung
1 tsk Vaniljpulver
4 msk Kakao
0,5 dl Kokosmjöl
0,5 dl Mandelmjöl
0,5 tsk Bikarbonat
1 nypa Flingsalt

Mousse
0,5 dl Kokosolja, utan smak
90 g Kakaomassa, grovt hackad
6 Äggulor, rumstempererade
2 dl Mandelmjölk, rumstempererad
Ca 0,5 dl Honung
1 tsk Vaniljpulver
1 nypa Flingsalt
4 Äggvitor

Gelé
4 dl Hallon
2 dl Vatten
Ca 0,5 msk Honung
2 msk Gelatin


Garnering: Passionsfrukt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Smörj en springform med kokosolja.
3. Vispa äggen fluffiga.
4. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om.
5. Häll smeten i formen och grädda ca 15 minuter i ugn. Låt svalna
6. Smält kokosoljan till moussen försiktigt i en kastrull.
7. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt kakaomassa. Rör till kakaomassan smält.
8. Låt svalna till rumstemperatur.
9. Rör i äggulorna en i taget under omrörning.
10. Rör ner mandelmjölk, lite i taget.
11. Rör ner honung, vaniljpulver och salt.
12. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
13. Vänd ner äggvitorna i chokladmoussen och häll upp i kakformen. Låt stå i kylskåp minst 2 timmar, gärna över natten.
14. Blanda ingredienserna till gelén och värm i en kastrull tills gelatinet smält.
15. Häll gelén över tårtan och låt stelna i kylskåp.
16. Garnera med passionsfrukt och servera!