Botten
4 Ägg
1,5 dl Kokosolja, smält
0,5 dl Honung
1 tsk Vaniljpulver
4 msk Kakao
0,5 dl Kokosmjöl
0,5 dl Mandelmjöl
0,5 tsk Bikarbonat
0,5 dl Mandelmjöl
0,5 tsk Bikarbonat
1 nypa Flingsalt
Mousse
Mousse
0,5 dl Kokosolja, utan smak
90 g Kakaomassa, grovt hackad
6 Äggulor, rumstempererade
2 dl Mandelmjölk, rumstempererad
2 dl Mandelmjölk, rumstempererad
Ca 0,5 dl Honung
1 tsk Vaniljpulver
1 nypa Flingsalt
4 ÄggvitorGelé
4 dl Hallon
2 dl Vatten
Ca 0,5 msk Honung
2 msk Gelatin
Garnering: Passionsfrukt
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Smörj en springform med kokosolja.
3. Vispa äggen fluffiga.
4. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om.
5. Häll smeten i formen och grädda ca 15 minuter i ugn. Låt svalna
6. Smält kokosoljan till moussen försiktigt i en kastrull.
6. Smält kokosoljan till moussen försiktigt i en kastrull.
7. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt kakaomassa. Rör till kakaomassan smält.
8. Låt svalna till rumstemperatur.
9. Rör i äggulorna en i taget under omrörning.
10. Rör ner mandelmjölk, lite i taget.
11. Rör ner honung, vaniljpulver och salt.
11. Rör ner honung, vaniljpulver och salt.
12. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
13. Vänd ner äggvitorna i chokladmoussen och häll upp i kakformen. Låt stå i kylskåp minst 2 timmar, gärna över natten.
14. Blanda ingredienserna till gelén och värm i en kastrull tills gelatinet smält.
15. Häll gelén över tårtan och låt stelna i kylskåp.
16. Garnera med passionsfrukt och servera!
14. Blanda ingredienserna till gelén och värm i en kastrull tills gelatinet smält.
15. Häll gelén över tårtan och låt stelna i kylskåp.
16. Garnera med passionsfrukt och servera!