Laxbiffar med Dill-tzatziki och Blomkålsris


4 portioner

Ingredienser
600 g Laxfärs
1 Ägg
0,5 st Citron, saften av
Oprocessat Salt

3 dl Syrad Grädde
0,5 kruka Dill
0,5 st Gurka
2 stänger Selleri, grovt rivet
1 tsk Vitlökspulver
Oprocessat Salt

1 Blomkålshuvud, grovt rivet

Serveringsförslag: Grönsallad

Gör så här
1. Blanda ingredienserna till laxbiffarna.
2. Skala och riv gurkan. Lägg på hushållspapper och strö salt över. Byt papper tills gurkan runnit av ordentligt.
3. Forma biffar och stek försiktigt till laxbiffar.
4. Blanda alla ingredienserna till dilltzatzikin.
5. Ge blomkålen ett snabbt uppkok och häll av i sil. Låt rinna av. Smaka av med salt.
6. Servera laxbiffarna med dilltzatziki, blomkålsris och grönsallad.