6 Portioner
Ingredienser
1 kg Sidfläsk i skivor
2 dl Kycklingbuljong
2 msk Äppelcidervinäger
1 kvist Rosmarin
Oprocessat Salt
Fyllning
1 dl Pinjenötter
20 Gröna Oliver, urkärnade och hackade
1 gul Lök, hackad
1 Morot, hackad
3-4 Vitlöksklyftor, grovt hackade
6-8 Rödbetor, skalade och i klyftor
2 msk Kokosolja, smält
1 msk Timjan, hackad
Oprocessat Salt
Topping
50 g Valnötter, grovt hackat
0,5 st Salladshuvud
0,5 kruka Basilika
Auberginekräm
1 st Aubergine
2-3 Vitlöksklyftor
0,5 dl Cream Cheese
1 tsk Honung
Oprocessat Salt
Gör så här
1. Lägg köttet i en form och häll buljong, äppelcidervinäger, rosmarin och salt över. Blanda och låt stå i ca 8 timmar i kylskåp. Vänd köttbitarna då och då.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Hacka grovt.
4. Blanda pinjenötter och oliver i en skål.
5. Lägg upp sidfläsket på en skräbräda. Salta.
6. Fördela pinjenöt- och olivblandning över sidfläskskivorna.
7. Rulla ihop skivorna. Placera i en stekgryta med fläsket nedåt och skarvarna mot varandra. Ställ de tätt så att de håller formen.
8. Häll över marinaden och tillsätt lök, morot och vitlök.
9. Lägg rödbetor i en ugnsfast form och blanda i kokosolja, timjan och salt. Ställ in i ugnen, ca 30 minuter.
10. Koka upp sidfläsket på platta och ställ sedan i ugnen i ca 15-20 minuter. Ös då och då. Ta ut och låt vila.
11. Dela auberginen på längden och ställ in i ugnen ca 20 minuter. Ugnsbaka även vitlöksklyftorna i ca 10 minuter.
12. Gröp ur aubergineköttet när det har svalnat och lägg i en mixer. Mixa ihop med ugnsbakad vitlök, cream cheese, honung och salt.
13. Bryt sallad över tallriken, lägg rödbetorna över och strö valnötter och basilikablad över. Servera med auberginekrämen och sidfläskrullarna.