Sparrissoppa med Parmesanflarn


4 Portioner

Ingredienser
2 kokta Ägg
250 g Sparris
3 Schalottenlökar, finhackat
Kokosolja, Smör eller Ghee att steka i
5 dl Kycklingbuljong
2 Lagerblad
2 msk Persilja, hackad
Oprocessat Salt

1 kruka Salvia, finhackat
2 dl Parmesanost, riven

Gör så här
1. Ansa sparrisen och skär i mindre bitar. Skär av några av knopparna och spara till garnering.
2. Fräs löken lätt i en större kastrull.
3. Häll på kycklingbuljongen, lagerblad och sparris. Koka upp och låt koka under lock ca 10 minuter.
4. Mixa soppan slät och tillsätt persilja och grädde. Smaka av med salt.
5. Koka sparrisknopparna i vatten ca 2 minuter.
6. Sätt ugnen på 200 grader.
7. Blanda salvia och ost.
8. Forma flarn på en plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 8-10 minuter.
9. Garnera soppan med ägghalvor och sparrisknoppar och servera med parmesanflarn.