"Relish" betyder fyllig och smakrik grönsaksröra. Använd som tillbehör till kött, i grytor, såser eller i stället för ketchup. För en mildare Ajvar går det bra att utesluta spansk peppar.
Ingredienser
4 röda Paprikor
1 Aubergine
1 Spansk Peppar
1 nypa Flingsalt
2 Vitlöksklyftor
1-2 msk Citronsaft
1-2 msk Olivolja
Gör så här
1. Rosta paprikor, aubergine och spansk peppar i ugn eller över öppen låga tills skalet är svartbränt.
2. Lägg dem i en papperspåse så att fukten absorberas. Låt svalna.
3. Skala bort det svarta.
4. Lägg alla ingredienser, utom citronsaft och olivolja i en mixer och mixa slätt. Tillsätt citronsaft och olivolja lite i taget så att det inte blir en för tunn sås. Mixa och smaka av.
5. Förvara i tättslutande burk i kylskåpet. Ajvar håller ca 2 veckor i kylen.