Ingredienser
0,5 dl Kokosolja utan smak
0,5 dl Kokosolja utan smak
50 g Kakaomassa
2,5 dl kokta rivna morötter, ca 2-3 morötter
4 Ägg
Ca 0,5 dl Honung
0,5 dl Kakao
2 tsk Vaniljpulver
2 msk Kokosmjöl
1 nypa Flingsalt
1 dl Valnötter, grovt hackade
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj en 21 cm * 21 cm stor form eller klä med bakplåtspapper.
3. Smält kokosoljan i en kastrull.
4. Ta kastrullen från värmen och tillsätt kakaomassan. Låt den smälta. Låt svalna.
5. Mixa de kylda morötterna och ägg till en slät smet.
6. Tillsätt kakaomassa-blandningen, honung, kakao, vaniljpulver, kokosmjöl, salt och rör ihop till en jämn smet. Rör sist ner valnötterna.
7. Häll smeten i formen.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna och skär i bitar. Servera med glass och chokladsås.