Basilikakyckling i Tomatsås med Citrontagliatelle på Zucchini


4 portioner

Ingredienser
4 Kycklingfiléer
Kokosolja utan smak, att steka i
2 stora Tomater, hackade
1 gul Lök
2 msk Soltorkade Tomater, finhackade
0,5 kruka Basilika
2-4 Vitlöksklyftor, rivet
Flingsalt

1-1,5 Zucchini
0,5 Citron, saften av
Flingsalt

1 dl Cashewnötter, grovt hackade
1 dl ekologisk Parmesanost, riven (kan uteslutas)

Serveringsförslag: Grönsallad

Gör så här
1. Strimla kycklingfiléerna.
2. Fräs upp kycklingfiléerna i kokosolja i en stekpanna.
3. Ta upp kycklingen och fräs tomater och lök.
4. Tillsätt soltorkade tomater och buljong. Koka upp och sänk värmen. Låt småputtra tills tomaterna är mjuka.
5. Tillsätt basilika och vitlök. Häll upp alltsammans i en mixer och mixa en kort stund.
6. Häll såsen över kycklingen och smaka av med salt
6. Hyvla någon centimeter breda remsor av zucchinin och fräs upp i stekpanna i kokosolja. Pressa citron över och smaka av med salt.
7. Lägg upp citrontagliatellen av zucchini på en tallrik eller uppläggsfat och fördela kycklinggrytan över. Strö över nötter och eventuellt parmesanost. Servera med en grönsallad.