4 Äggvitor
1 nypa Flingsalt
1 nypa Flingsalt
Ca 0,5 dl Honung
Gör så här
1. Sätt ugnen på 75 grader.
2. Häll några centimeter vatten i en kastrull och koka upp.
2. Häll några centimeter vatten i en kastrull och koka upp.
3. Förbered ett vattenbad med kallt vatten.
4. Blanda äggvitor och salt i en rostfri bunke. Placera bunken över det kokande vattnet och vispa. När äggvitan är fast, häll i honungen droppvis. Fortsätt vispa totalt i ca 5-10 minuter. Smeten skall bli varm.
4. Blanda äggvitor och salt i en rostfri bunke. Placera bunken över det kokande vattnet och vispa. När äggvitan är fast, häll i honungen droppvis. Fortsätt vispa totalt i ca 5-10 minuter. Smeten skall bli varm.
5. Ta bort från värmen. Sätt bunken i det kalla vattenbadet och fortsätt vispa i ca 5-10 minuter.
6. Häll smeten i en spritspåse och spritsa maränger på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda 1 timma. Stäng av ugnen och låt marängerna torka några timmar, gärna över natten.
6. Häll smeten i en spritspåse och spritsa maränger på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda 1 timma. Stäng av ugnen och låt marängerna torka några timmar, gärna över natten.