Perfekt rätt att göra av kycklingköttet som blir över när man kokar buljong. Grönsakerna är svarvade med en grönsakssvarv eller spiralizer som det också heter. Har man ingen sådan kan man hyvla remsor med t ex en osthyvel och sedan skära tunnare strimlor med kniv.
4 portioner
Ingredienser
1 Zucchini
3-4 Morötter
1 bit Kålrot
600 g Kyckling, kokt
1 gul Lök, strimlad
2 dl Broccolibuketter, förvällda
2 dl Blomkålsbuketter, förvällda
2 Vårlökar, hackat
2 Tomater, hackade
2 Tomater, hackade
4-5 Vitlöksklyftor, rivna
Ca 200 g Bladspenat
Flingsalt
Kokosolja utan smak, att steka i
Woksås
3 msk Sweet Chili Sås
1 Lime, saften av
3 msk Ingefära, riven
0,5 dl Kokosolja utan smak, smält
Gör så här
1. Svarva eller skär zucchini, morötter och kålrot i strimlor.
2. Blanda alla ingredienser till woksåsen.
3. Hetta upp en wok eller stekpanna med kokosolja i.
4. Woka upp allt hastigt och i omgångar. Woka bladspenaten sist.
5. Häll tillbaka allt i pannan och häll över woksåsen. Värm på snabbt. Smaka av med salt.