Beef Jerky, torkat kött är en amerikansk specialitet. Ett snacks som är gott och nyttigt! Godast blir de om man har en dehydrator eller svamptork.
Ingredienser
500 g Nötkött, strimlat
1 Gul Lök, finhackad
3-4 Vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk Ingefära, riven
0,5 Chili, urkärnad och finhackad
Ca 2 msk Flingsalt
2 msk Kokosolja,smält
0,5 st Citron, saften av
2 Tomater, rivna
Eventuellt peppar och färska örter efter smak
Gör så här
1. Blanda alla ingredienserna till marinaden och massera in i köttstrimlorna. Lägg allt i en plastpåse. Marinera 6-8 timmar i kylskåpet.
2. Lägg strimlorna så rakt som möjligt i en svamptork, dehydrator eller vanlig ugn på 70 grader. Torka 8-12 timmar.
3. Skär i en köttbit och kontrollera att den inte är rosa inuti. Låt svalna och förvara torrt. Beef Jerky håller ca 2-3 månader.
Ca 2 msk Flingsalt
2 msk Kokosolja,smält
0,5 st Citron, saften av
2 Tomater, rivna
Eventuellt peppar och färska örter efter smak
Gör så här
1. Blanda alla ingredienserna till marinaden och massera in i köttstrimlorna. Lägg allt i en plastpåse. Marinera 6-8 timmar i kylskåpet.
2. Lägg strimlorna så rakt som möjligt i en svamptork, dehydrator eller vanlig ugn på 70 grader. Torka 8-12 timmar.
3. Skär i en köttbit och kontrollera att den inte är rosa inuti. Låt svalna och förvara torrt. Beef Jerky håller ca 2-3 månader.