4 portioner
Ingredienser
Kokosolja utan smak
Kokosolja utan smak
1 Schalottenlök, hackad
2 hg Laxfärs
1 Äggula
1 msk blandade örter (timjan, basilika, etc), hackade
Flingsalt
8 Rödtungafiléer
Tandpetare
1 msk blandade örter (timjan, basilika, etc), hackade
Flingsalt
8 Rödtungafiléer
Tandpetare
2 dl Skaldjursbuljong
Tillbehör
250 g Sparris
250 g Räkor
Dill
Rom
Sås
Stekskyn
2 Äggulor
0,5 msk timjan, hackad
Flingsalt
2 Äggulor
0,5 msk timjan, hackad
Flingsalt
1. Smörj en traktörpanna med kokosolja och strö lök över.
2. Blanda laxfärs, äggula, örter och salt i en bunke.
3. Lägg en klick laxfärs, ca 1 msk på varje rödtungafilé. Rulla ihop och sätt en tandpetare i.
4. Ställ rulladerna upp i traktörpannan. Fyll på med buljong. Låt fisken sjuda i ca 10 minuter med locket på.
5. Ånga under tiden sparrisen.
6. Ta ur rulladerna och lägg på ett uppläggningsfat.
7. Sila skyn. Tillsätt äggulor och timjan. Sjud några minuter tills såsen tjocknat något. Smaka av med salt.
8. Garnera rulladerna med räkor, rom och en dillvippa. Servera med sås, sparris, blomkålspuré med knaperstekt bacon och en grönsallad.
2. Blanda laxfärs, äggula, örter och salt i en bunke.
3. Lägg en klick laxfärs, ca 1 msk på varje rödtungafilé. Rulla ihop och sätt en tandpetare i.
4. Ställ rulladerna upp i traktörpannan. Fyll på med buljong. Låt fisken sjuda i ca 10 minuter med locket på.
5. Ånga under tiden sparrisen.
6. Ta ur rulladerna och lägg på ett uppläggningsfat.
7. Sila skyn. Tillsätt äggulor och timjan. Sjud några minuter tills såsen tjocknat något. Smaka av med salt.
8. Garnera rulladerna med räkor, rom och en dillvippa. Servera med sås, sparris, blomkålspuré med knaperstekt bacon och en grönsallad.