Ingredienser
0,5 dl Kokosolja utan smak
50 g Kakaomassa, finhackat
2,5 dl kokta, rivna morötter, ca 2-3 st
5 Ägg
0,5 dl Kakao
2 tsk Vaniljpulver
0,5 dl Kokosmjöl
1 tsk Bikarbonat
1 nypa Flingsalt
Ca 0,5 dl Honung
Chokladglasyr
1 dl Kokosolja utan smak
50 g Kakaomassa, finhackad
2 msk starkt Kaffe (kan uteslutas)
1 tsk Vanilj
1 nypa Flingsalt
2 msk Honung
1 nypa Flingsalt
2 msk Honung
Garnering: 2 dl Kokosflingor
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Värm kokosolja försiktigt i en kastrull. Ta från värmen och smält kakaomassan i.
3. Mixa morötter och ägg till en slät smet, länge.
4. Blanda alla torra ingredienser i en skål och tillsätt dessa till smeten tillsammans med honung. Rör om.
5. Tillsätt chokladsmeten och rör till en jämn smet.
6. Häll upp smeten i en form (20*30 cm) som antingen är oljad eller klädd med bakplåtspapper. Grädda ca 15 minuter. Låt svalna i formen.
7. Värm kokosoljan till chokladglasyren i en kastrull. Ta från värmen och smält kakaomassan i.
8. Blanda i resten av ingredienserna och låt svalna.
9. Häll glasyren över kakan strö över kokosflingor. Ställ svalt, gärna i frysen tills glasyren har svalnat. Skär i rutor.
2. Värm kokosolja försiktigt i en kastrull. Ta från värmen och smält kakaomassan i.
3. Mixa morötter och ägg till en slät smet, länge.
4. Blanda alla torra ingredienser i en skål och tillsätt dessa till smeten tillsammans med honung. Rör om.
5. Tillsätt chokladsmeten och rör till en jämn smet.
6. Häll upp smeten i en form (20*30 cm) som antingen är oljad eller klädd med bakplåtspapper. Grädda ca 15 minuter. Låt svalna i formen.
7. Värm kokosoljan till chokladglasyren i en kastrull. Ta från värmen och smält kakaomassan i.
8. Blanda i resten av ingredienserna och låt svalna.
9. Häll glasyren över kakan strö över kokosflingor. Ställ svalt, gärna i frysen tills glasyren har svalnat. Skär i rutor.