Ingredienser
0,5 dl Kokosolja, utan smak
90 g Kakaomassa, grovt hackad
6 Äggulor, rumstempererade
2 dl Mandelmjölk, rumstempererad
2 dl Mandelmjölk, rumstempererad
Ca 0,5 dl Honung
1 tsk Vaniljpulver
1 nypa Flingsalt
4 Äggvitor
Serveringsförslag: Passionsfrukt, Mandelskorpor
Gör så här
1. Smält kokosoljan försiktigt i en kastrull.
2. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt kakaomassa. Rör till kakaomassan smält.
3. Låt svalna till rumstemperatur.
4. Rör i äggulorna en i taget under omrörning.
5. Rör ner mandelmjölk, lite i taget.
6. Rör ner honung, vaniljpulver och salt.
6. Rör ner honung, vaniljpulver och salt.
7. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
8. Vänd ner äggvitorna i chokladmoussen och häll upp i portionsglas. Låt stå i kylskåp minst 2 timmar, gärna över natten.
9. Servera med passionsfrukt och mandelskorpor.