200 g Sötmandel, grovhackad (ca 3 dl)
4 Mandelmjöl
1,5 dl Kokosmjöl
1 tsk Bikarbonat
1 tsk Bikarbonat
1 Citron, rivet skal
4 Ägg
2-3 msk Honung
1 Äggula till pensling
Gör så här
1. Rosta mandeln i stekpanna.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Blanda alla torra ingredienser och citronskal i en skål.
4. Separera äggen. Vispa äggulorna och rör ner de torra ingredienserna.
5. Vispa äggvitorna till vitt skum.
6. Vänd ner äggvitorna i äggulesmeten. Rör om.
7. Dela degen i tre delar. Rulla till 1,5 cm tjocka längder och lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med äggula.
8. Grädda 15 minuter tills gyllenbruna. Ta ut och låt svalna något. Skär längderna på snedden med en vass kniv. Sänk ugnen till 100 grader. Sprid ut skorporna på plåten och grädda 1 timma till. Stäng av ugnen och låt skorporna torka några timmar, gärna över natten. Öppna då och då för att släppa ut fukt.
8. Grädda 15 minuter tills gyllenbruna. Ta ut och låt svalna något. Skär längderna på snedden med en vass kniv. Sänk ugnen till 100 grader. Sprid ut skorporna på plåten och grädda 1 timma till. Stäng av ugnen och låt skorporna torka några timmar, gärna över natten. Öppna då och då för att släppa ut fukt.