Crostini


Enkla och goda små tilltugg, bara att toppa med din favorit! Den här varianten får en lätt nötig karaktär av solrosfrön. Vill man ha mindre nötsmak kan man använda samma mängd cashewnötter eller mandlar.

16 st

Ingredienser
1 dl Cashewnötter, Solrosfrön eller mandlar mixade till mjöl
0,5 dl Ost, av typen Parmesan
1 tsk Bikarbonat
2 tsk Kokosolja, utan smak
1 st Äggvita
1 nypa Flingsalt

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mixa ihop alla ingredienser.
3. Klicka ut teskedsstora rundlar på en plåt med bakplåtspapper eller tryck ut smeten i en muffinsform.
4. Grädda i mitten av ugnen i 5-6 minuter.
5. Vänd dem och låt stå kvar i eftervärmen en stund för att torka till.
6. Låt svalna på galler. Förvara torrt i en burk med tätt lock.