Blomkåls Sticks med Tomatdip


Gott tillbehör eller smårätt!

20 st

Ingredienser
5 dl grovt riven Blomkål
1 Ägg
0,5 st gul Lök, riven
1 dl Parmesanost, riven
2 msk Mandelmjöl
1 msk Basilika, finhackad
1 nypa Oprocessat Salt

Tomatdip
4 Tomater
0,5 gul Lök
1 msk Äppelcidervinäger
1-2 tsk Honung, kan uteslutas
Oprocessat Salt

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Ånga blomkålsriset någon minut. Låt rinna av och svalna.
3. Blanda alla ingredienser i en skål och rör om.
4. Forma sticks och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i ca 20-25 minuter tills de fått fin färg.
6. Mixa tomat och lök.
7. Blanda alla ingredienser till tomatdipen i en kastrull och koka upp. Låt småputtra 15-20 minuter tills såsen tjocknat något. Servera blomkåls sticksen med tomatdip.