Kaka med en kokosbotten, ett frukt- eller bär lager toppat med en hasselnötsmaräng. Till sylt fungerar vilken puré som helst, men även en chiakräm fungerar bra!
16 st
Ingredienser
Botten
3 Äggulor
2 msk Honung
3 msk Kokosolja
1/4 tsk Bikarbonat
1 dl Kokosmjöl
0,5 dl Vatten
Syltlager
1 dl Bär- eller Fruktpuré eller sylt
Topping
4 dl Hasselnötter
3 Äggvitor
1 msk Honung
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa alla ingredienserna till botten. Häll upp i en 18*18 cm form med bakplåtspapper i. Platta till och jämna ut smeten.
3. Bred ett lager frukt- eller bärpuré över.
4. Mixa hasselnötterna till mjöl.
5. Vispa äggvitor till skum.
6. Blanda ihop äggvitor och hasselnötsmjöl. Blanda i honungen och bred smeten över kakan.
7. Grädda i ca 20 minuter eller tills kakan fått fin färg.
8. Låt svalna och skär i rutor.